Force CT – ACIBADEM (Аџибадем)
Force CT

Force CT

Метода на компјутерска томографија.

FORCE CT, користи мала количина на радијација и мала количина на контрастни средства, брз и удобен скрининг на бубрезите, има можност да го замрзне движењето со 4Д снимање кое го чини многу поедноставно дијагностицирањето и така позитивно влијае на процесот на лечење.

Раното откривање на многу болести сe олеснува благодарејќи на високата резолуција и брзина, со што се олеснува откривањето на мали, скриени лезии на белите дробови и дебелото црево.

Во текот на компјутерската томографија доколку пациентот помрдне квалитетот на снимката се нарушува, односно се замaтува. FORCE CT значајно го намалува ризикот од заматување на снимката или појава на несакани снимки во текот на снимањето на стари пациенти или пациенти без свест. Чистата снимка го поедноставува дијагностицирањето. Поради фактите дека се користи мала доза контрастна супстанца, нема потреба за примена на томографија или лекови како и постапката после самата процедура или интервенција. Се ова помага да се заштитат бубрезите.

ТРЕТМАН

ТЕХНОЛОГИЈА

ACIBADEM

×
Search