МР на цело тело - ACIBADEM (Аџибадем)
МАГНЕТНА РЕЗОНАНЦА НА ЦЕЛО ТЕЛО

МАГНЕТНА РЕЗОНАНЦА НА ЦЕЛО ТЕЛО

Напредна технологија за рано откривање на туморски маси

MRI на целото тело е една од најважните дијагностички уреди за магнетна резонанца кои се денес достапни. Уредот овозможува комплетно скенирање на целото тело за само 45 минути; на тој начин е овозможено откривање на сите сомнителни маси во раната фаза, пред да се појават симптомите на болеста. Покрај тоа што се користи во дијагностицирањето на болести на кои се сомнева, магнетната резонанца на целото тело се користи и за општи, комплетни прегледи. Се советува употреба заедно со класични методи на скрининг за тумори на дојка, на простатата и гастроинтестиналниот систем. Во текот на MRI снимањето на целото тело, пациентот не е изложен на радијација. За разлика од рутинскиот скрининг, кај овие техники нема потреба за интравенско вбризгување на  контрасни супстанци на пациентот.

ТРЕТМАН

ТЕХНОЛОГИЈА

ACIBADEM

×
Search