Дома – ACIBADEM (Аџибадем)

БЕСПЛАТНО ВТОРО МИСЛЕЊЕ

БЕСПЛАТНО ВТОРО МИСЛЕЊЕ

ЗОШТО АЏИБАДЕМ

„Аџибадем“ Интернешенел е меѓународен сеопфатен центар за пациенти кој обезбедува медицински туризам и здравствен туризам за пациенти на глобално ниво. „Аџибадем“ секогаш се стреми кон извонредност и има за цел да го направи медицинскиот туризам поволен и сигурен за илјадници пациенти ширум светот кои секоја година ја посетуваат Турција.

Од моментот кога пациентите ќе пристигнат на аеродромот во Истанбул се додека се вратат во својата земја, тимот на „Аџибадем“ е покрај нив. Најдобар пример е салонот „Аџибадем Хелт Поинт“ на аеродромот. Обезбедува бесплатни интернет услуги и простор каде што меѓународните пациенти можат да чекаат додека не бидат спроведени до нивната болница или хотел. Исто така, пациентите на „Аџибадем“ имаат право на лични толкувачи и разни попусти на други услуги и третмани, како поддршка на пациентите во текот на нивното здравствено патување во Турција.

Здравствен екосистем за безбедност и удобност на пациентите

Обезбедување одлични услуги во специјализирани центри

Привлечен центар во здравствениот туризам

УСЛУГИ

Третман на канцер (онкологија)

Ракот е болест која се појавува се почесто во целиот свет. Болеста се разликува во зависност од типот и местото каде што се појавува, а може да се излекува ако се интервенира соодветно во вистинско време.

Кардиологија и кардиолошки процедури

Сè поголемиот број кардиоваскуларни болести се една од главните причини за смрт, а поставувањето дијагноза и лекувањето треба да се изведе од страна на искусни лекари во болници кои се комплетно опремени со напредна медицинска технологија.

Трансплантација На Бубрег

Трансплантација на бубрег е најдобрата опција за третман на бубрежна инсуфициенција. Здравствената групација АЏИБАДЕМ е водечка дестинација за хируршки зафати за трансплантација на бубрег во Турција.

Неврологија и неврохирургија

Одделението за неврологија и неврохирургија „Аџибадем“ обезбедува висококвалитетни услуги со врвни медицински технологии и искусни невролози и неврохирурзи за возрасни лица и деца. Нашиот тим од невролози и неврохирурзи веќе 40 години ги изведува најретките и најсложените операции.

Центар за убавина

Центарот за убавина „Аџибадем“ е опремен со најнова медицинска технологија и е посветен на постигнување извонредни клинички перформанси, задоволство на пациентите и безбедност. Нашиот центар нуди широк низ услуги од транспланација на коса до пластична хирургија и стоматолошки зафати

Торакална хирургија

Одделението за торакална хирургија „Аџибадем“ пружа опсежни услуги на пациенти од целиот свет. Нашиот тим е мошне успешен во изведување операции за карцином на белите дробови со видео-асистирана тораскопска хирургија (VATS) со помош на горна ендоскопска техника.

Превентевни прегледи

Можеби доколку се чуствувате добро, не чувствувате потреба да одите во болница, да го посетите вашиот лекар или да направите одредени испитувања. Меѓутоа, секој од нас се соочува со најразлични здравствени ризици.

Спинални центри

Во спиналните центри на Аџибадем се применуваат методи на третман кои се утврдени и контролирани со клинички методи базирани на докази, при што приоритет е безбедноста на пациентот. Безбедноста на пациентот секогаш е главен приоритет.

24 Болница
3,336 Кревети
5,000,000 Пациенти во година
22,500 Професионални здравствени работници
5 Земји

„АЏИБАДЕМ“ БОЛНИЦИ И АМБУЛАНТИ

Нашата желба во Здравствената групација „Аџибадем“ да обезбедиме здравствена заштита од светска класа за нашите пациенти нѐ наведе да започнеме многу иницијативи во Турција и во странство. Од 2011 година, нашата цел да го прошириме нашето присуство во странство доведе до болниците „Аџибадем“ во Турција, Северна Македонија, Бугарија, Србија и Холандија.

Сите болници во Групацијата кои ги исполнуваат светските стандарди, исто така, се истакнуваат со специјализираните центри. Центрите за борба против карцином (хируршки интервенции, радиотерапија, хемотерапија), центрите за нега на срце (детска и возрасна кардиологија и кардиохирургија), центрите за ин витро оплодување, центрите за трансплантација на органи (црн дроб, бубрези, коскена срцевина), центрите за ‘рбет, центарот за спортска медицина акредитиран од ФИФА и центрите за роботска хирургија се дел од национално и меѓународно акредитирани и квалификувани центри заради нивната напредна технолошка опрема и експерти кои имаат значително искуство во своите области.

МЕЃУНАРОДЕН ЦЕНТАР ЗА ПАЦИЕНТИ

Меѓународниот центар за пациенти при Здравствената групација „Аџибадем“ нуди детален и комплетен опсег на услуги, без оглед на вашиот статус на меѓународен пациент или посетител. Во болниците „Аџибадем“, стручниот персонал е посветен да ве води низ секој чекор од медицинското патување.

Меѓународниот центар за пациенти „Аџибадем“ е првиот контакт со глобалните пациенти. Првичниот чекор во раниот процес на подготвување документација опфаќа собирање на вашата медицинска историја и пријавување. Во текот на почетната фаза на подготвување документација, Меѓународниот центар за пациенти „Аџибадем“ ги охрабрува меѓународните пациенти да ги испраќаат своите комплетни медицински истории заедно со сите релевантни резултати од испитувања преку е-пошта, факс или пошта, за да бидат прегледани и одредени од лекарите. Откако ќе бидат прегледани сите ваши медицински документи, Меѓународниот центар за пациенти „Аџибадем“ ќе ве контактира.

Центарот за услуги на пациенти има тим од искусни службеници. Нивната цел е да го организираат и олеснат вашето здравствено патување во странство, почнувајќи од денот на пристигнување до часот на заминување, вклучувајќи ги сите ситни детали како преземање на аеродром, назначување личен преведувач и доставување копии од медицински извештаи. Секоја одлука е прилагодена кон вашите медицински потреби и лични желби.

МЕЃУНАРОДНИ ОСИГУРИТЕЛНИ КОМПАНИИ

„Аџибадем“ е секогаш возбудена што подава рака на партнерство на компаниите за здравствено осигурување. „Аџибадем“ се фокусира на портфолиото и статусот на исплата при проценка на потенцијално партнерство за осигурување затоа што благосостојбата на меѓународните пациенти е од најголема важност.

Пациентите со осигурување имаат право на попуст на многу медицински услуги. Покрај тоа, болниците „Аџибадем“ ќе осигураат дека трошоците за лекување и консултации ќе се наплатат на осигурителните компании преку процес на одобрување. Пациентите ќе го покријат само својот дел од фиксниот процент.

Сите осигурени пациенти можат да имаат корист од осигурителните компании кои имаат договор со Здравствената групација „Аџибадем“ и се опфатени со меѓународната политика.

ЗДРАВСТВЕНА ГРУПАЦИЈА „АЏИБАДЕМ“

Здравствената групација „Аџибадем“ е меѓународно име познато по одличните стандарди за здравствена заштита и медицински туризам. „Аџибадем“ започна во мал округ во градот Истанбул и оттогаш прерасна во глобална здравствена групација. Здравствената групација „Аџибадем“ има 24 болници и 16 амбуланти заедно со уште неколку други центри за поддршка. Тие не само што се лидери во обезбедувањето здравствена заштита, туку се и центри на здравствен туризам.

Болницата „Аџибадем“ е меѓународна болница во Истанбул. Исто така, имаме болници и центри „Аџибадем“ во Холандија, Северна Македонија, Србија и Бугарија. Овие меѓународни инвестиции и нашето заедничко партнерство со Здравствената групација IHH нè прават втор најголем здравствен синџир во светот.

„Аџибадем“ е водечка групација за здравствена заштита во Турција и атракција за здравствен туризам. Секогаш се стремиме кон извонредност и ги надминуваме бараните стандарди за медицински туризам. Здравствената групација „Аџибадем“ има повеќе од 50 информативни канцеларии ширум светот за да обезбеди информации за пациентите заинтересирани да добијат здравствена заштита во Турција или во странство.

Здравствената групација „Аџибадем“, исто така, има Универзитет „Аџибадем“ каде што се обучуваат и едуцираат идни лекари и медицински сестри. Студентите од Медицинскиот универзитет „Аџибадем“ добиваат понатамошна клиничка обука во една од многуте болници под името „Аџибадем“ - болницата „Аџибадем“.

„Аџибадем“ има глобално акредитирани болници и центри кои се на располагање на нивните меѓународни пациенти. Пациентите ширум светот можат да се лекуваат во центрите за борба против карцином кои ги обезбедуваат сите терапевтски услуги како што се хирургија, хемотерапија и радиотерапија. Освен одлични онколошки центри, „Аџибадем“ има и неколку центри за нега на срце, центри за трансплантација на органи и центри за ин витро оплодување за своите пациенти, меѓународни и локални. Покрај тоа, болницата „Аџибадем“ има и Центар за спортска медицина акредитиран од ФИФА и центри за роботска хирургија.

Здравствената групација „Аџибадем“ е сеопфатно решение за сите потреби и неопходности од медицински туризам. Од моментот кога ќе пристигнете до враќањето дома – безбедни и здрави.

ТРЕТМАН

ТЕХНОЛОГИЈА

ACIBADEM

×
Search